Innehåll

söndag 26 maj 2024

Fårölägret 2024


För sjätte gången har vi genomfört ett läger på ön Fårö och samtliga gånger har vi haft tur med vädret. Bortsett från ett oväder som snabbt drog förbi på ankomstkvällen har det varit sol och värme.

Inför årets läger vill vi pröva på ett nytt upplägg med fokus på samtal i mindre grupper och personligen tycker jag att det har varit lyckat. Vi har också dragit ner på ambitionen hur mycket information man kan ta in på en dag så det har varit mer ledig tid detta år. Under dagarna på Fårö har vi förutom samtal hunnit med några utflykter, introduktion till qigong, akupressur och ansiktsmassage.

En annan förändring i år var att Peter efter fem år som lägeransvarig lämnat över ansvaret till Nina. Tillsammans med arbetsgruppen bestående av Hanne och Helen har Nina lagt ner mycket tid i planering och genomförande. Jag är oerhört stolt över den fantastiska styrelse vi har och det engagemang som finns!

I år var vi en rekordstor grupp med totalt 36 personer och jag vill passa på att rikta ett extra stort tack till Henrik och Maria som båda jobbar som PAH-kontaktsjuksköterskor till vardags som deltog och bidrog med sin klokskap och kunskap om PAH och CTEPH.

Jag vill också rikta ett stort tack till läkemedelsbolaget Janssen och till föreningen PHA Europe som sponsrat lägret!

Slut men inte minst ett stort tack till alla som deltog och bidrog till några underbara dagar tillsammans!  

Patrik Hassel

Ordförande PAH-Sverige