söndag 9 juni 2024

Informationsmöte om PAH och CTEPH i Göteborg 6 september

Den 6 september anordnar PAH Sverige tillsammans med PAH-teamet på Sahlgrenska universitetssjukhuset en informationsträff om PAH och CTEPH. Träffen vänder sig dig som är patient eller närstående. Du som är patient på Sahlgrenska kommer att få en inbjudan per post med mer information om mötet.  

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret

Svar önskas så snart som möjligt men senast den 29 augusti. Det kostar inget att delta! Du kommer att få en bekräftelse på att din anmälan men det kan ta några dagar då detta hanteras manuellt.

söndag 26 maj 2024

Fårölägret 2024


För sjätte gången har vi genomfört ett läger på ön Fårö och samtliga gånger har vi haft tur med vädret. Bortsett från ett oväder som snabbt drog förbi på ankomstkvällen har det varit sol och värme.

Inför årets läger vill vi pröva på ett nytt upplägg med fokus på samtal i mindre grupper och personligen tycker jag att det har varit lyckat. Vi har också dragit ner på ambitionen hur mycket information man kan ta in på en dag så det har varit mer ledig tid detta år. Under dagarna på Fårö har vi förutom samtal hunnit med några utflykter, introduktion till qigong, akupressur och ansiktsmassage.

En annan förändring i år var att Peter efter fem år som lägeransvarig lämnat över ansvaret till Nina. Tillsammans med arbetsgruppen bestående av Hanne och Helen har Nina lagt ner mycket tid i planering och genomförande. Jag är oerhört stolt över den fantastiska styrelse vi har och det engagemang som finns!

I år var vi en rekordstor grupp med totalt 36 personer och jag vill passa på att rikta ett extra stort tack till Henrik och Maria som båda jobbar som PAH-kontaktsjuksköterskor till vardags som deltog och bidrog med sin klokskap och kunskap om PAH och CTEPH.

Jag vill också rikta ett stort tack till läkemedelsbolaget Janssen och till föreningen PHA Europe som sponsrat lägret!

Slut men inte minst ett stort tack till alla som deltog och bidrog till några underbara dagar tillsammans!  

Patrik Hassel

Ordförande PAH-Sverige